نام علمی : Cassia angustifolia

خانواده : ارغوان
پراكنش جغرافیایی:

این گیاه به حالت خود رو به مقدار زیاد در افریقا مانند ناحیه سودان وصحرا،آسیای صغیر،عربستان و سواحل سومالی تا موزامبیك می روید

ودر هندوستان در بنجاب ،در ایران در نواحی جنوبی وبلوچستان می روید

ویژگی های بوتانیكی:

درختچه ای به ارتفاع 70سانتی متر وچند ساله دارای برگهای مركب برگها كمی پهن وتخم مرغی شكل گل آن زرد مایل به كبود،میوه آن به صورت غلاف قوسی و خمیده از نظر اندازه در حدود طول غلاف باقلا است.برگچه ومیوه آن خاصیت دارویی دارد.

تركیبات شیمیایی ومواد مؤثره:
رئین دارای صمغ،املاح منیزیم ونوعی قند است علاوه بر این دارای ماده اوكسی متیل،آنتراكینون ست ،الو امودین، سنئوزیدها وفلاونوئیدهااز دیگر تركیبات موجود در سنا است

مصارف دارویی:

برگ وتخم سنا به عنوان ملین بصورت بودر یا چای مصرفضمناً در درمان یبوست های مزمن به همراه شیرین بیان كاربرد دارد دارای خاصیت مدر،تسكین دهنده اضطراب وآسم،بواسیر ودرمان خارش های پوستی می باشد.

نحوه تكثیر:

تكثیر سنا بوسیله بذر است

نیاز های اكولوژیكی:

این گیاه در مرحله بلوغ به هوای گرم وآفتابی نیاز دارد وبیشتر درخاك های لومی رسی رشد می كند

كاشت ،داشت وبرداشت:

زمان مناسب كاشت مستقیم این گیاه فروردین تا اردیبهشت است0بذر این گیاه را باید قبل از كاشت خراش دهی كردو سپس به مدت 12-10 در آب خیساند بذور 3روز پس از كاشت شروع به جوانه زنی می كنند وپس از 14 روز جوانه زنی آن كامل می شود. این گیاه در مرحله بلوغ كامل به شوری مقاوم است0 این گیاه در هر هكتار به 100تا 50 كیلو گرم نیتروژن ،20 تا50 كیلو گرم فسفات،20تا30 كیلو گرم پتاس نیاز دارد 0به آبیاری زیاد وغرقابی شدن حساس است

آبیاری آن به صورت فارویی است0زمان برداشت این گیاه پس از كاشت وپس از اینكه برگها رشد كافی نمودند می باشد 0 معمولا ً3برداشت انجام می شود كه برداشت دوم 30تا20 روز پس از برداشت اول و برداشت سوم 30 تا 20روز پس از برداشت دوم می باشد0 بعداز برداشت برگها را بصورت یك لایه نازك در سایه پهن كرده تا كاملاً خشك شود وجین علفهای هرز در مرحله كاشت در این گیاه ضروری است

عملكرد ومقدار تولید در هكتار:

سنا حدود 2200 تا1400kg در هكتار برگ و200 تا150kg میوه خشك تولید می نماید
پراكنش جغرافیایی:

این گیاه به حالت خود رو به مقدار زیاد در افریقا مانند ناحیه سودان وصحرا،آسیای صغیر،عربستان و سواحل سومالی تا موزامبیك می روید

ودر هندوستان در بنجاب ،در ایران در نواحی جنوبی وبلوچستان می روید

ویژگی های بوتانیكی:

درختچه ای به ارتفاع 70سانتی متر وچند ساله دارای برگهای مركب برگها كمی پهن وتخم مرغی شكل گل آن زرد مایل به كبود،میوه آن به صورت غلاف قوسی و خمیده از نظر اندازه در حدود طول غلاف باقلا است.برگچه ومیوه آن خاصیت دارویی دارد.

تركیبات شیمیایی ومواد مؤثره:
رئین دارای صمغ،املاح منیزیم ونوعی قند است علاوه بر این دارای ماده اوكسی متیل،آنتراكینون ست ،الو امودین، سنئوزیدها وفلاونوئیدهااز دیگر تركیبات موجود در سنا است

مصارف دارویی:

برگ وتخم سنا به عنوان ملین بصورت بودر یا چای مصرفضمناً در درمان یبوست های مزمن به همراه شیرین بیان كاربرد دارد دارای خاصیت مدر،تسكین دهنده اضطراب وآسم،بواسیر ودرمان خارش های پوستی می باشد.

نحوه تكثیر:

تكثیر سنا بوسیله بذر است

نیاز های اكولوژیكی:

این گیاه در مرحله بلوغ به هوای گرم وآفتابی نیاز دارد وبیشتر درخاك های لومی رسی رشد می كند

كاشت ،داشت وبرداشت:

زمان مناسب كاشت مستقیم این گیاه فروردین تا اردیبهشت است0بذر این گیاه را باید قبل از كاشت خراش دهی كردو سپس به مدت 12-10 در آب خیساند بذور 3روز پس از كاشت شروع به جوانه زنی می كنند وپس از 14 روز جوانه زنی آن كامل می شود. این گیاه در مرحله بلوغ كامل به شوری مقاوم است0 این گیاه در هر هكتار به 100تا 50 كیلو گرم نیتروژن ،20 تا50 كیلو گرم فسفات،20تا30 كیلو گرم پتاس نیاز دارد 0به آبیاری زیاد وغرقابی شدن حساس است

آبیاری آن به صورت فارویی است0زمان برداشت این گیاه پس از كاشت وپس از اینكه برگها رشد كافی نمودند می باشد 0 معمولا ً3برداشت انجام می شود كه برداشت دوم 30تا20 روز پس از برداشت اول و برداشت سوم 30 تا 20روز پس از برداشت دوم می باشد0 بعداز برداشت برگها را بصورت یك لایه نازك در سایه پهن كرده تا كاملاً خشك شود وجین علفهای هرز در مرحله كاشت در این گیاه ضروری است

عملكرد ومقدار تولید در هكتار:

سنا حدود 2200 تا1400kg در هكتار برگ و200 تا150kg میوه خشك تولید می نماید