تحقیقات نشان داده، ریسک ابتلا به افسردگی در میان افرادی که در رژیم غذایی خود بیشتر از ماهی استفاده میکنند نسبت به سایرین کمتر است.
۱۵۰ هزار و ۲۷۸ نفر در ۲۶ تحقیق در این زمینه شرکت کردند تا ارتباط میان افسردگی و مصرف ماهی مشخص شود. ۱۰ مورد از این مطالعات در اروپا، ۷ مورد در آمریکای شمالی و بقیه در آسیاَ اقیانوسیه و آمریکای جنوبی انجام شد.
تحقیقاتی که در اروپا انجام گرفت، نشان داد مردمی که ماهی بیشتری مصرف میکنند ۱۷ درصد نسبت به سایرین، کمتر دچار افسردگی میشوند.
بنابراین مصرف بیشتر ماهی با کاهش خطر افسردگی ارتباط مستقیم دارد.
این تحقیقات بر اساس جنسیت انجام شده و نشان داده مردانی که بیشتر ماهی میخورند، نسبت به کسانی که میزان کمتری ماهی مصرف میکنند ۲۰ درصد کمتر دچار افسردگی میشوند.
اما این موضوع درباره زنان ۱۶ درصد برآورد شده؛ یعنی زنانی که ماهی بیشتری میخورند خطر ابتلا به افسردگی در میان آنها ۱۶ درصد کمتر از سایرین است.
اگرچه تحقیقاتی درباره ارتباط میان مصرف ماهی و کاهش خطر افسردگی انجام شده و محققان به نتایجی دست یافتهاند اما این تحقیقات در اروپا انجام شده و دیگر قارهها را شامل نمیشود.
در پی این مطالعات از مردم خواسته شد که ماهی بیشتری مصرف کنند، با این حال هنوز به شکل کاملا دقیقی ارتباط میان مصرف ماهی و خطر ابتلا به افسردگی مشخص نشده است.
همچنین محققان اطلاعاتی درباره نوع ماهی که مردم در طول این تحقیقات مصرف کردهاند ندارند.
به گفتهی محققان، مطالعات بیشتری نیاز است تا ارتباط منطقی میان خطر ابتلا به افسردگی و مصرف گونه و نوع ماهی توسط افراد پیدا کنند.
هنوز مشخص نیست که چرا مصرف بیشتر ماهی ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد اما مکانیزمهایی وجود دارد که ممکن است در این زمینه موثر باشد.
برای مثال، تحقیقات قبلی نشان داده که اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی میتواند ساختار غشای سلولهای مغز را تغییر دهد.
به گفته این پژوهشگران، اسیدهای چرب در ماهی باعث تغییر فعالیت دوپامین و سروتونین شود که تصور می شود در افسردگی نقش داشته باشد.
با این حال میتوان چنین متصور شد، کسانی که بیشتر ماهی مصرف میکنند عموما سالمتر هستند.
محققان میگویند:
مصرف ماهی بیشتر به معنای یک رژیم غذایی سالم و تغذیه بهتر است و این موضوع میتواند به کاهش خطر ابتلا به افسردگی کمک کند.منبع: livescience