نمایش نتایج: از 1 به 4 از 4

موضوع: مشکل دختر ۱۰ ساله ام

983
  1. بالا | پست 1

عنوان کاربر
    کاربر انجمن
    شماره عضویت
    49838
    تشکـر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    0

مشکل دختر ۱۰ ساله ام

سلام وقت بخیر. نمیدونم چطور باید مشکل دخترن که تازه ۱۰سالش شده رو باید توضیح بدم اما فکر میکنم یا اعتماد به نفس پایینی داره یا عزت نفس نداره چون همش میره سمت بقیه دوستاش به همه ارتباط میگیره دیدم بعضی بچه هارو که دلشون نمیخواد باهاش باشن ولی دخترم اصلا متوجه نیست چندین بار بهش گفتم که زیادی اجتماعی بودن هم خوب نیست همیشه اویزون این و اون نباش بذار بقیه هم برای دوست شدن باهات پیشقدم بشن نمیگم خودشو بگیره و با کسی دوست نشه ولی بهش گفتم یکمی هم غرور بد نیست .تا جایی که تونستیم احتیاحاتشو چه مالی چه روانی براورده کردیم رابطه من و پدرش باهاش کاملا دوستانه اس بهش میرسیم زیاد توهم بهش ندادیم که از همه سر تری و بهتری وزیبا تری بهش گفتیم از تو زیبا تر مودب تر هم هست تو سعی کن خوب باشی و خودتو با کسی مقایسه نکنی. تنها مشکلم باهاش همینه که دوست ندارم زیادی به طرف بچه هایی که خودشون کنار میکشن از دوستی با دخترم . نمیدونم چطور یادش بدم. نمیدونم این مشکل هست یا یه چیز کاملا طبیعیه اما من رو خیلی اذیت میکنه. ممنون میشم کمک کنید
    ویرایش توسط Nahid94 : 06-26-2024 در ساعت 06:16 PM

2. بالا | پست 2

عنوان کاربر
    مشاورکو یار
    شماره عضویت
    31215
    تشکـر
    1,965
    تشکر شده 1,917 بار در 983 پست
    میزان امتیاز
    11

پاسخ : مشکل دختر ۱۰ ساله ام

نقل قول نوشته اصلی توسط Nahid94 نمایش پست ها
    سلام وقت بخیر. نمیدونم چطور باید مشکل دخترن که تازه ۱۰سالش شده رو باید توضیح بدم اما فکر میکنم یا اعتماد به نفس پایینی داره یا عزت نفس نداره چون همش میره سمت بقیه دوستاش به همه ارتباط میگیره دیدم بعضی بچه هارو که دلشون نمیخواد باهاش باشن ولی دخترم اصلا متوجه نیست چندین بار بهش گفتم که زیادی اجتماعی بودن هم خوب نیست همیشه اویزون این و اون نباش بذار بقیه هم برای دوست شدن باهات پیشقدم بشن نمیگم خودشو بگیره و با کسی دوست نشه ولی بهش گفتم یکمی هم غرور بد نیست .تا جایی که تونستیم احتیاحاتشو چه مالی چه روانی براورده کردیم رابطه من و پدرش باهاش کاملا دوستانه اس بهش میرسیم زیاد توهم بهش ندادیم که از همه سر تری و بهتری وزیبا تری بهش گفتیم از تو زیبا تر مودب تر هم هست تو سعی کن خوب باشی و خودتو با کسی مقایسه نکنی. تنها مشکلم باهاش همینه که دوست ندارم زیادی به طرف بچه هایی که خودشون کنار میکشن از دوستی با دخترم . نمیدونم چطور یادش بدم. نمیدونم این مشکل هست یا یه چیز کاملا طبیعیه اما من رو خیلی اذیت میکنه. ممنون میشم کمک کنید
    سلام خدمت شما.
    خوش اومدین به سایت مشاور.

ببینید یادگیری مهارت‌های ارتباطی موثر نیاز به راهنمایی و تمرین داره.

یعنی شما نباید به صرف یک رفتاری که از کودکتون میبینید بهش برچسب عزت نفس یا اعتماد بنفس پایین بزنید.

عزت نفس و اعتماد بنفس موردی هست که روانشناس میتونه تشخیص دقیق و درستی ازش داشته باشه نه ما.

شما باید به کودکتون مهارت های ارتباط اجتماعی موثر رو آموزش بدید.
    روشهای مختلفی برای این دریافت این آموزشها وجود داره.

توی بعضی مراکز و فرهنگسراها کلاسهایی برگزار میشه که با توجه به سن کودک مهارت آموزی واسشون انجام میشه.

یه سری تکنیکهای تعاملی هم وجود داره در قالب بازیها و فعالیتای مختلف که مبتنی بر روابط والد و کودک هست که والدین میتونن یاد بگیرن و با کودکشون کار کنن،
    شما میتونید با مراجعه به مشاور یا مطالعه و تحقیق ، آگاهی خودتون رو در این زمینه افزایش بدید و به افزایش مهارتهای اجتماعی کودکتون کمک کنید

و اینکه حتما میزان استفاده دخترتون از گوشی و امکانات دیجیتال رو رو مدیریت کنید و تا جایی که میتونید کاهش بدید.
    استفاده بیش از حد از گوشی باعث میشه بچه ها پویایی خودشون رو از دست بدن و در موقعیتهای مختلف منفعل باشن

3. بالا | پست 3

عنوان کاربر
    کاربر انجمن
    شماره عضویت
    49838
    تشکـر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    0

ممنون از راهنماییتون. دخترم از گوشی استفاده نمیکنه درطول روز شاید ۲۰ دقیقه نهایت نیم ساعت بیشتر وقتش با نقاشی یا کارتون دیدن و کاردستی درست کردن و بازی با عروسک و اسباب بازی هاش میگذره و خودم پارک میبرمش. کاش راهکار بدید که بتونم کمکش کنم چون نزدیک ما کلاسی نیست که بتونه در این مورد کمکش کنه‌ . بیشتر کلاسای هنری هست و شعر و داستان و...

4. بالا | پست 4

عنوان کاربر
    مشاورکو یار
    شماره عضویت
    31215
    تشکـر
    1,965
    تشکر شده 1,917 بار در 983 پست
    میزان امتیاز
    11

نقل قول نوشته اصلی توسط Nahid94 نمایش پست ها
    ممنون از راهنماییتون. دخترم از گوشی استفاده نمیکنه درطول روز شاید ۲۰ دقیقه نهایت نیم ساعت بیشتر وقتش با نقاشی یا کارتون دیدن و کاردستی درست کردن و بازی با عروسک و اسباب بازی هاش میگذره و خودم پارک میبرمش. کاش راهکار بدید که بتونم کمکش کنم چون نزدیک ما کلاسی نیست که بتونه در این مورد کمکش کنه‌ . بیشتر کلاسای هنری هست و شعر و داستان و...
    از نظر اصولی فرزند شما باید تحت مشاوره قرار بگیره تا مشخص بشه چه مشکلی در برقراری ارتباط با همسالانش داره.
    دلایل مختلفی میتونه وجود داشته باشه.

از طرفی اگه دختر شما تک فرزند هستش این میتونه خودش یکی از دلایل چالش برانگیز در ایجاد و کیفیت روابط اجتماعی باشه.

بچه‌هایی که خواهر و برادر دارن دعواها و تعاملاتشون میتونه زمینه ای برای یادگیری مهارتهای اجتماعی واسشون فراهم کنه.

به طور کلی کارهایی که شما میتونید برای کمک به دخترتون انجام بدید در ادامه توضیح داده میشه اما نهایتا باید مشکل فرزندتون ریشه یابی بشه
    باید بررسی کنید اشکال در کجاست و در زمینه موضوعی که مهارت فرزندتون در اون کم هست بهش آموزشهای لازم رو ارائه بدید یا اگر مسئله ای وجود داره در جهت برطرف شدنش اقدامات لازم انجام بشه.

با تامل در این سوالها شاید بتونید راحتتر علت رو پیدا کنید.

مثلا اینکه آیا اونقدر حساسه که همیشه احساساتش جریحه دار میشه و دوستانش رو از دست میده؟
    آیا ساکته و نسبت به ارتباط با دیگران بی تفاوته؟
    آیا تهاجمی ‌و قلدره و به همین علت بقیه کودکان نمیخوان که با اون باشن؟
    آیا خودخواه و کمالگراس ؟
    آیا از مهارت‌های اجتماعی لازم برخوردار نیست؟
    آیا مهارت‌های لازم برای یک دوست باوفابودن رو نداره؟

اما با وجود هر پاسخی که این پرسشها در نظر شما دارن سعی کنید همدلی لازم با دخترتون رو داشته باشید و بدون قضاوت و برچسب زدن همراهیش کنید.

برای شروع بهتر فرزندتون رو در موقعیت‌هایی قرار بدید که به اون علاقه داره و واسش جالب و سرگرم‌کننده ست.
    کودکان وقتی در حال انجام فعالیت‌هایی هستن که برای اونها جالب و هیجان‌انگیزه، فشار روبه‌رو شدن با افراد جدید رو کمتر حس می‌کنن و به راحتی میتونن با همسالانشون در حین اون فعالیت صحبت کنن.
    بنابراین کودکان در چنین موقعیتی نه تنها کاری رو انجام میدن که بهش علاقه دارن، بلکه توسط افراد دیگه ای که دقیقا همون حس رو دارن احاطه میشن و این بهترین فرصت برای پیدا کردن دوست جدید هست.

برای اینکه فرصت‌های دوستیابی بیشتری برای کودکتون فراهم کنید میتونید نظرات و علایقش رو بپرسید و بعد به راحتی با قرار دادن فرزندتون در اون موقعیت‌ها این امکان رو واسش به وجود بیارید.

کارهایی مثل فعالیتای ورزشی ،کلاس‌های موسیقی و هنری، عضویت در کتابخانه‌های عمومی

کار خوبی که برای جلوگیری از استرس فرزندتون هنگام ورود به چنین گروه‌ها یا مکان‌های جدیدی میتونید انجام بدید اینه که می‌تونید یک وسیله مثل یک خوراکی خوشمزه یا اسباب بازی در اختیار فرزندتون بزارید، این موضوع اعتماد به نفس بیشتری واسش ایجاد میکنه و میتونه بقیه کودکان رو ترغیب کنه به دختر شما نزدیک بشن.

می‌تونید از بچه‌های دیگه دعوت کنید که در منزل شما دورهمی بگیرن.

گاهی اوقات علت دوری و اختلاف کودکان در گروه همسالانشون درک نامناسب از برد و باخت در بازی هست.
    برد و باخت مهربانانه رو به دخترتون یاد بدید.
    برای آموزش این ویژگی از بازی‌های رومیزی استفاده کنید و به فرزندتون آموزش بدید که قرار نیست همیشه برنده باشه و در صورت بردن هم باید اخلاقی رفتار کنه.

در مورد مهارت دوست یابی به فرزندتون به طور واضح توضیح بدید که دوستان خوب چه کارهایی انجام میدن،
    مثلاً اینکه دوستان باید چیزهایی مهم مثل تاریخ تولدها، موفقیت‌های دوستانشون رو به خاطر بسپارن یا اینکه دوستان خوب قابل اعتماد هستن و در قبال هم کارهای محبت‌آمیز انجام میدن.

کتاب‌هایی در مورد دوستی واسش بخونید.
    فرزندتون باید یاد بگیره که دوستان خوب میتونن از هم متفاوت باشن، اما با هم کنار بیان.
    اغلب داستان‌های کودک و نوجوان بر اهمیت مهربانی، شفقت، پذیرش تفاوت‌ها، قضاوت نکردن و همکاری تاکید دارن.

بازی کنید.
    دوست خوب بودن رو به فرزندتون به صورت یک نمایش اجرا کنید،
    نمایشی که در اون سناریوهای خوب و بد دوستی به اجرا دربیاد.
    ازش بخواین نقش دوست خوب رو اجرا کنه، مزیت این روش اینه که میتونید به نقاط ضعفش در روابط دوستانه پی ببرید و در عین حال دوست خوب بودن رو بهش آموزش بدید.
    مواردی مانند گفتن کلمات محبت‌آمیز یا محترمانه مثل لطفا ، متاسفم و ... رو بهش آموزش بدید.

سعی کنید الگوی خوبی باشید.
    برای دوستی‌های خودتون وقت بزارید و فرزند خودتون رو در بعضی از قرارهای ملاقات دوستانه‌تون همراه ببرید و بهش نشون بدید که برای دوستیهای خودتون ارزش قائل هستید.

مورد خیلی مهمی که در تقویت مهارتهای اجتماعی کودکان تاثیر گذار هست گردهمایی‌ و فعالیتای تیمی هستش.
    حتما به فرزندتون بازی‌هایی رو توصیه کنید که روحیه تیمی رو درش تقویت کنه و کمک کنید در فعالیتهایی که به صورت تیمی هستن مشارکت داشته باشه.

محبت کردن، توجه نشون دادن، درک دیگران، کمک کردن، شروع مکالمه، ارزشمند بودن دیگران و احترام متقابل رو بهش آموزش بدید.

پیروی از قوانین اخلاقی کلید دوست یابی هست. بچه‌ها باید این قوانین رو حتما آموزش ببینن.
    مثلاً اینکه یاد بگیرن به نوبت صحبت کنن، بی احترامی نکنن، درخواست بیجا نداشته باشن، حرف دیگران رو قطع نکنن و در صورت لزوم از یکدیگر عذرخواهی کنن.

مهارت سؤال پرسیدن رو بهش آموزش بدید.
    مثلاً اینکه از همسن و سالانش بپرسه که به چه کاری علاقمند هستن؟ از چه کتابی لذت می‌برن؟ یا بازی مورد علاقه‌شون چیه؟
    این سوالات میتونن شروع یک رابطه دوستی باشن.

گوش دادن یکی از مهمترین مهارت‌های پیدا کردن دوست هست.
    کودکان باید آموزش ببینن که به صحبت‌های دیگران توجه کنن و هنگام گفتگو سرگرم کارهای دیگه نباشن

از تشویق غافل نشید
    زمانی که یک رفتار صحیح در روابط دوستانه از فرزندتون دیدید می‌تونید ازش تعریف و تمجید

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

لیست کاربران دعوت شده به این موضوع

کلمات کلیدی این موضوع

© تمامی حقوق برای مشاورکو محفوظ بوده و هرگونه کپی برداري از محتوای انجمن پيگرد قانونی دارد